Home » VintageKustom.com » Repairing Kustom Amps » any pics of a PC203 board?
any pics of a PC203 board? [message #25679] Sun, 06 November 2016 09:29 Go to next message
gregp is currently offline  gregp
Messages: 13
Registered: August 2016
Junior Member
When I turn the Bright boost on it goes dead instead.
I want to be sure I put the replaced diodes in right.....
Re: any pics of a PC203 board? [message #25680 is a reply to message #25679] Sun, 06 November 2016 18:18 Go to previous messageGo to next message
chicagobill
Messages: 1949
Registered: April 2003
Senior Member
What diodes? There are none on that board.
Re: any pics of a PC203 board? [message #25681 is a reply to message #25680] Sun, 06 November 2016 18:43 Go to previous messageGo to next message
gregp is currently offline  gregp
Messages: 13
Registered: August 2016
Junior Member
Yeah........ misnomer....... the 2N transistors............ or semiconductors..... or ?

I just reversed them and all "seems" well, except that when you turn the BRIGHT Boost on, on what was a dead bright channel, the volume actually goes DOWN?
Re: any pics of a PC203 board? [message #25682 is a reply to message #25679] Mon, 07 November 2016 05:55 Go to previous messageGo to next message
stevem is currently offline  stevem
Messages: 4272
Registered: June 2004
Location: NY
Senior Member
What was the issue with you 203 board in the first place, and what transistors did you replace, Q205 and 206?

Did the transistors you took out test bad?

[Updated on: Mon, 07 November 2016 06:00]

Report message to a moderator

Re: any pics of a PC203 board? [message #25683 is a reply to message #25682] Mon, 07 November 2016 18:59 Go to previous messageGo to next message
gregp is currently offline  gregp
Messages: 13
Registered: August 2016
Junior Member
stevem wrote on Mon, 07 November 2016 05:55
What was the issue with you 203 board in the first place, and what transistors did you replace, Q205 and 206?

Did the transistors you took out test bad?


I replaced q200. 205, 206.
That channel was dead!
Re: any pics of a PC203 board? [message #25684 is a reply to message #25679] Tue, 08 November 2016 05:48 Go to previous messageGo to next message
stevem is currently offline  stevem
Messages: 4272
Registered: June 2004
Location: NY
Senior Member
How do the voltages test out on 205 and 206 as compared with the schemstic?

Right off the Bat I would suggest that you change out electrolytic cap C214.

[Updated on: Tue, 08 November 2016 05:51]

Report message to a moderator

Re: any pics of a PC203 board? [message #25685 is a reply to message #25679] Tue, 08 November 2016 11:34 Go to previous messageGo to next message
chicagobill
Messages: 1949
Registered: April 2003
Senior Member
If the signal dies when you turn on the bright boost, be sure to clean and test the switch. Unlike the normal channel bright setting, this switch is more like a stompbox switch, as it switches the signal in and out of the bright circuit. So it can work in bypass position and not work in the bright position.

If I were going to shotgun a cap, I'd start with cap C219 as it is the main output cap of the bright circuit.
Re: any pics of a PC203 board? [message #25686 is a reply to message #25679] Mon, 14 November 2016 08:15 Go to previous message
stevem is currently offline  stevem
Messages: 4272
Registered: June 2004
Location: NY
Senior Member
It's not unheard of to have bad new transistors, did you test out the 2 new ones you installed in the Brite circuit?
Previous Topic: K 200B-2 low volume
Next Topic: combo 2 organ
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Apr #d 18:47:32 EDT 2020
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.9.