Home » VintageKustom.com » Repairing Kustom Amps » Reverb issue with 250 guitar head
Reverb issue with 250 guitar head [message #26607] Sat, 10 March 2018 14:19 Go to next message
Ernieiv is currently offline  Ernieiv
Messages: 5
Registered: March 2018
Junior Member

Wondering if anyone can give me some tips on fixing my reverb issue in my 250 head. When I bought the amp the reverb tank was not present. I bought a replacement from MOD, however it is not working. When I plug in or up plug the RCA wires from the tank to amp it gives a tank splash sound but nothing else. Is something going on with my reverb circuit-board? Any suggestions
Re: Reverb issue with 250 guitar head [message #26613 is a reply to message #26607] Sun, 11 March 2018 06:37 Go to previous messageGo to next message
stevem is currently offline  stevem
Messages: 4218
Registered: June 2004
Location: NY
Senior Member
let me ask the same question I asked in your other posting on your amps issue, that being did you get a replacement pan for your amp , or the earlier kustom's?

Ohm meter resistance wise the earlier pans will check in at about 175 to 185 on the input side and about the same on the output side, however the pans for the metal face amps like yours need a pan with a resistance on the input.side of 55 to 65 ohms, the output side is the same resistance as the earlier pre 1971 pans.

If your new pan does not check out like this then I would say it will not work.

One test you can do if you have the needed cable and another amp would be to plug a cable from another amp into the rca send jack on your amps effect board, this is the jack that goes to the input side of the pan.

If in doing this test out you do not hear a guitar plugged into your Kustom coming out of your other amp then the send side of your 250s reverb circuit has a problem that will likely need a tech, a good tech to fix it !

Please report back on your check out, but the if you just need the right pan then at this point in time I do niot see where it's made as a off the shelf item, you will likely have to contact Mod and see if they will make you up one.

Re: Reverb issue with 250 guitar head [message #26615 is a reply to message #26613] Sun, 11 March 2018 10:10 Go to previous messageGo to next message
Ernieiv is currently offline  Ernieiv
Messages: 5
Registered: March 2018
Junior Member
Thanks for replying again. I will try your suggestions and reply back soon. I thought maybe I'd iget a few more tips reposting in the repair section. Hoping someone else has had this issue and can give an easy fix. Thanks again.
Re: Reverb issue with 250 guitar head [message #26620 is a reply to message #26607] Mon, 12 March 2018 06:00 Go to previous message
stevem is currently offline  stevem
Messages: 4218
Registered: June 2004
Location: NY
Senior Member
We/ you know from being able to hear the tank crash when shaken that the recovery amp on the output side of the tank is working, so if you then prove out the send amp on the input side of the tank then all you need is the right tank.
I think a tank for a Peavey solid state amp would have a input side close enough in impedance to work!
Previous Topic: Cracked A-4 Plexi
Next Topic: Kustom KSC 215
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Oct #d 01:26:37 EDT 2019
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.9.