Home » VintageKustom.com » Repairing Kustom Amps » K200B head (It whistles.)
K200B head [message #26667] Wed, 18 April 2018 17:08 Go to next message
Bob's Guitars is currently offline  Bob's Guitars
Messages: 1
Registered: April 2018
Junior Member
Not very loud but it's there. Also the noise floor varies. Is this the sound of preamp xsistors dying? Thanks, JT
Re: K200B head [message #26668 is a reply to message #26667] Thu, 19 April 2018 06:05 Go to previous message
stevem is currently offline  stevem
Messages: 4212
Registered: June 2004
Location: NY
Senior Member
Hello and welcome!
If you mean Transistors going bad, in a word no, it's not likely at all that they are the cause of your amps issue.
Is it a model K200B with reverb?
I'd so then I have had amps that scream a whistle due to tarnished connections on the RCA cable that come off from the reverb pans output jack back into the circuit board.
Many times just unplugging one end of the cable so you spin it around while it's plugged in is all that's needed to regain a good ground / sheild connection.

Another big possibility for your issue is failing electrolytic caps on the power amp, or any of the preamp boards down in the signal chain after the volume control.
If the issue was starting before either volume pot then the setting of the volume control would change it.

[Updated on: Thu, 19 April 2018 06:07]

Report message to a moderator

Previous Topic: K200Bx Family 3 prong conversion
Next Topic: Kasino Concert Guitar Head/ Model Con-L
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Oct #d 20:42:03 EDT 2019
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.9.